dimecres, 24 de maig del 2017

Mandonguilles amb sípia

Mandonguilles amb sípia
En aquesta ocasió li ha tocat al torn a un nou plat que he degustat moltes vegades -de la mà de la mare i també d'una meva tieta- i que és ideal per quan sou una bona colla a la taula. Es tracta d'un plat senzill, que es prepara amb antelació (això és important), que guanya en repòs i amb un resultat exquisit per aquells paladars que els hi agrada la cuina de les nostres àvies. En aquesta ocasió els ingredients protagonistes vénen del Mercat Municipal de Vic. Les mandonguilles, a la cansaladeria i xarcuteria Angeleta. La sípia a la peixateria Povedano. A les dues parades val la pena aturar-s'hi per veure els aparadors, ben ordenats, exposant tots els seus productes de qualitat i amb una gràcia que se't fa la boca aigua!

QUÈ necessites?

Mandonguilles (si voleu fer-les a casa, consulteu aquesta recepta) 
1Kg i 250g de sípia (neta i tallada a trossos petits)
Un raig d'oli i un xic de sal (poca perquè la sípia ja és gustosa)
Pel sofregit: 
  • 250 g de salsa de tomàquet (o bé fer-la amb tomàquets triturats) 
  • 1 ceba gran
  • 1 bon raig d'oli
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1 got de caldo de peix

COM fer-les?

  1. Primer de tot, fregir les mandonguilles. Reservar-les. 
  2. Segonament, preparem el sofregit. En una cassola, afegir-hi la ceba picada i fregir-la una mica. Després, afegir-hi la salsa de tomàquet i deixar-ho una estona. Reservar el sofregit.
  3. Després preparem la sípia. A la cassola, fregir la sípia i quan saltegi abocar-hi el got de vi i seguidament el caldo de peix ja calent. Deixar que faci una mica de xup-xup.
  4. Afegir el sofregit amb la sípia i també les mandonguilles. Coure pocs minuts.
  5. Es deixa reposar el plat. Es pot menjar de seguida calent o reposat l'endemà (encara és més bo!).

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: