dijous, 27 de novembre de 2014

Mandonguilles amb salsa de iogurt

Mandonguilles amb salsa de iogurt
Mira que és un plat que he menjat repetides vegades en família i que m'agrada molt, però mai m'havia arremangat les mànigues per elaborar-les a la cuina de casa. Aquesta vegada, i arran de la col·laboració que tinc amb la botiga Plana de Vic, vaig decidir que prepararia aquestes mandonguilles amb salsa de iogurt, doncs el iogurt era el producte que la botiga volia destacar de la campanya del mes d'octubre. Així doncs, després de navegar una bona estona per internet i consultar d'altres receptes de blogaires gastronòmics, com el blog "Què es cou a la cuina?", vaig decidir tirar endavant aquesta recepta que barreja com a ingredients base de les mandonguilles la carn picada de vedella amb la de porc, dues carns molt venudes a la botiga de la Cooperativa Plana de Vic. El resultat haig de dir que és excel·lent, només cal que us animeu a provar-les i ja m'ho direu! Espero els vostres comentaris!

QUÈ necessites?


Per les mandonguilles:
  • 350 gr de carn picada de vedella
  • 350 gr de carn picada de porc
  • all i julivert picat
  • sal i pebre
  • 1 polsim de canyella
  • 1 ou
  • 1 raig de llet
  • pa bimbo
  • farina per arrebossar
  • oli abundant per fregir
 Per la salsa:
  • 1/2 iogurt natural
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 1 ceba mitjana picada
  • 1 pastanaga petita ratllada
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 litre de brou

COM fer-les?

  1. Barrejar en un bol la carn picada de vedella i de porc, salar-la, empebrar-la, afegir l'ou, la canyella, l'all i el julivert picat.
  2. Remullem el pa bimbo amb llet. Al cap d'una estona, l'escorrem amb els dits i l'afegim al bol amb la resta d'ingredients. Amassar-ho.
  3. Anar fent boles, enfarinar-les i fregir-les lleugerament en una paella, amb l'oli ben calent. Més endavant les acabarem de fregir juntament amb la salsa.
  4. En una cassola, afegir-hi la ceba picada i fregir-la una mica.
  5. Després, afegir-hi la pastanaga i deixar-ho coure una estona més.
  6. Afegir una cullerada de farina i al cap d'una estona, afegir-hi de mica en mica el brou i anar-ho remenant perquè no faci grumolls. Ens podem ajudar amb la batedora un cop acabada de preparar la salsa o abans d'afegir-hi el brou.
  7. Deixar-ho coure a foc lent durant 20 minuts aproximadament.
  8. Un cop preparada la salsa, es poden afegir les mandonguilles que les deixarem coure uns 15 minuts.
  9. Abans de servir a la taula, afegir la meitat del iogurt natural i barrejar-ho bé.

BON PROFIT !

* Aquesta recepta ha estat el·laborada amb productes de La Cooperativa Plana de Vic, en el marc de la campanya "Les receptes Top Xef" on hi col·laboro com a blogaire gastronòmica. Us animo a visitar-la: us avanço que està plena de bones idees per a esmorzar, dinar, berenar i sopar!

4 comentaris:

  1. Hem coincidit amb la salsa Núria, que bona eh!! petons!!

    ResponElimina
  2. Me l'apunto aquesta! Aquesta salsa de iogurt ha de ser deliciosa! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Me l'apunto aquesta! Aquesta salsa de iogurt ha de ser deliciosa! Una abraçada!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: