dilluns, 18 de novembre del 2013

Sopa de galets

"La sopa és a la cuina el que la façana a un edifici. No només és el primer que es pren, sinó que ha de suggerir el caràcter del banquet, de la mateixa manera que l'obertura anuncia el tema de l'òpera" (Grimod de la Reynière). 

Heus aquí la sopa de galets, un plat molt tradicional a Catalunya que jo m'atreviria a considerar-lo un dels meus plats preferits quan arriba el fred. El dia de Nadal la mare sempre en fa, i me'n llepo els dits! Tot i que ja ens trobem a mig novembre, fins fa quatre dies no ha començat el fred de debò. Tornen a arribar aquells vespres en què no hi ha res millor que prendre's una sopa de galets ben calentona per refer-se i recuperar-se del cansament acumulat al llarg del dia. I després, una mica de lectura prop de la llar de foc... Amb aquesta sopa de galets m'addhereixo per primera vegada a la campanya del Gran Recapte d'Aliments 2013Blogs contra la fam!
  

QUÈ necessito?

  • Caldo de carn: 1 porro, 2 pastanagues, 1 branca d'api, aigua, un parell d'ossos de pollastre (pedrer, carcanada, coll, etc.)
  • 1 paquet de galets (250 gr)
  • 1 botifarra de pagès (crua) 

COM preparar-la?

Per tal d'adaptar la recepta a la campanya "Gran Recapte d'Aliments", comentar que es pot utilitzar un pot de caldo dels que es venen al supermercat. Malgrat la majoria de vegades opto per utilitzar el caldo fet a casa, sempre està bé tenir-ne algun brick de reserva (sobretot, a l'estiu, que sempre fa més mandra preparar un caldo)! En aquesta ocasió, la sopa l'he preparat amb el caldo de carn fet amb l'olla a pressió de casa (20 minuts aprox.).
  1. Omplir els galets amb la carn que hem buidat de la botifarra de pagès, que ja està ben condimentada.
  2. Escalfar el caldo.
  3. Tirar-hi els galets farcits de carn i deixar-ho coure entre 14 i 18 minuts (recomanable seguir les instruccions de cocció dels galets).
  4. Servir-ho ben calent.

BON PROFIT !

2 comentaris:

  1. uiiii quantes cooosess!! Només veure-ho ja se'm fa la boca aiguaa!! A veure si aviat em poso a fer alguna daquestes delícies, ja t'ho explicaré!! ;)

    ResponElimina
  2. Doncs ja m'explicaràs quines receptes cuines, Maria!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: