dimecres, 25 de setembre del 2013

Cabell d'àngel

El cabell d'àngel em transporta a la meva infantesa, com molts d'altres sabors. No sé si és pel nom que té, que desprèn innocència, o potser per la seva textura tant especial i la seva dolçor, però és un producte captivador. Haig de dir que feia molt de temps que no en menjava i potser per això m'ha fet il·lusió que m'hagi sorgit el repte de fer-ne. Com alguns sabeu, els sogres tenen un magnífic hort i van plantar-hi carabasses per fer cabell d'àngel. L'altre dia, quan vam passar-hi a buscar la Xènia, em va caure a les mans com un àngel caigut del cel una d'aquestes carabasses confiteres. Voleu provar-ho? Una nova experiència de la que n'estic contenta i que vull compartir-la. Segur que endolcirà més d'un paladar... ja veureu. Aquests són els blogs que he consultat per informar-me de com s'elaborava el cabell d'àngel: Com a casa, res! i Llémena. Gràcies!

QUÈ necessites?

1 carabassa de cabell d'àngel (800 gr de polpa de carabassa cuita)
300 gr de sucre
Suc de 1/2 llimona
1 branca de canyella

COM fer-lo?
  1. Tallar en quatre trossos la carbassa.
    La carabassa (abans de coure-la)
  2. Afegir els trossos de carabassa en una olla, cobrir-los d'aigua i coure durant 1 hora aproximadament, fins que la carabassa quedi cuita.
  3. Escórrer bé les carabasses i un cop refredades, desgranar-les i treure'n la polpa amb les mans.
  4. Pesar la polpa (d'una carabassa ens n'ha sortit 800 gr). 
  5. Afegir el sucre, el suc de llimona i la branca de canyella. 
  6. Coure-ho tot junt durant 1 hora aproximadament, a foc baix, remenant sovint perquè no s'enganxi i fins que els serrallets de la carabassa quedin transparents i s'hagi evaporat tota l'aigua.
  7. Retirar-ho i omplir el pot de vidre, deixant 1mm d'espai buit, que servirà perquè quedi embasat al buit. Per embasar al buit s'ha de tombar el pot del revés, un cop aquest és ple i ben calent. No es torna a girar fins que no s'hagi refredat del tot.
Aquest cabell d'àngel servirà de base per fer algun postre... Hi aniré rumiant i un cop fet, ja us ho faré saber. No crec que tardi massa perquè el cabell d'àngel està apunt de caramel...

BON PROFIT!



2 comentaris:

Deixa el teu comentari: