dissabte, 3 d’agost del 2013

Pastís de prunes (tarte aux quetsche)

Com ja vaig deixar caure mentre explicava la recepta de melmelada de pruna, tenia un excedent de prunes que s'havien de gastar abans no es fessin malbé i en previsió d'una nova arribada d'aquest fruit i aprofitant que hem de celebrar el sant de la meva àvia, m'he decidit cuinar aquesta recepta. Aquesta vegada, m'he inspirat en la una recepta d'origen alsacià que he trobat en aquest blog... L'he trobat fàcil i d'un aspecte increïble. Bon appétit!  

QUÈ necessites?


Per la pasta brisa:

300 gr de farina
150 gr de mantega
1 ou (rovell)
un got d'aigua
sal

Pel farciment:

450 gr de prunes (pes brut)
4 cullerades soperes de farina d'ametlla
4 cullerades soperes de galeta trossejada (4 galetes "Maria")
1 cullerada cafè de canyella en pols


COM fer-lo?


Pasta brisa

- En un bol, abocar la farina deixant un forat al mig on hi afegirem el rovell d'ou, la sal, el got d'aigua i la mantega fosa.
- Amb les mans, ho anem barrejant fins aconseguir una bola de pasta homogènia.

Amb les mesures que us he donat, us sortiran 2 fulles de pasta brisa. Les aplaneu apunt per posar al motlle i una de les masses la podeu enrotllar amb paper de forn i congelar-la.
La pasta brisa la utilitzo com a base per a pastissos però ja sabeu que és la base protagonista de les "quiche"!

Farciment del pastís

- Estirar la pasta brisa i col·locar-la sobre la base del pastís (en aquesta ocasió he escollit un motlle rodó i d'1 cm d'alçada).
- Punxem la pasta perquè quan es cogui no pugi.
- Abocar al damunt la barreja de la farina d'ametlla, de galeta i la canyella que servirà per absorbir el suc que fan les prunes i evitar que s'estovi massa la base de la pasta brisa.
- Obrir per la meitat les prunes i treure'n el pinyol.
- Col·locar a sobre totes les meitats de les prunes començant per la part exterior del motlle. La part interna de la pruna ha de mirar amunt.

Amb el forn prèviament calent, posar-hi el pastís i deixar-lo coure 30 minuts, fins que la pasta brisa estigui daurada i cuita. Deixar-ho refredar i ja es podrà servir.
Donat que les prunes un cop cuites li dónen un gust força àcid, es pot posar al damunt del pastís una mica de sucre o de canyella, al gust del consumidor.

BON PROFIT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari: