dissabte, 14 de juliol de 2012

Flam de mató

Recepta premiada per la Revista CUINA,
secció l'àpat del mes (núm. 146, maig).
Ja fa uns mesos que vaig descobrir aquesta recepta màgica tot fent una cerca pel Google. Tot va venir perquè a en Xevi li agrada molt el mató i també els flams. Havia comprat mató i alguna vegada havia tastat els flams de mató de l'Armengol... i els recordava boníssims. Vaig pensar que això ho havia de provar, que no havia de ser tant complicat. La veritat és que es tracta d'una recepta molt exitosa perquè és resultona i sobretot, fàcil de fer. N'he preparat sovint, familiars i amics ja l'han tastat, i avui he trobat el moment per publicar la recepta al bloc! Avui han vingut a dinar uns amics a casa nostra i he aprofitat per tirar la foto. Els han agradat molt.




QUÈ fa falta?

200 g de mató
100 g de sucre
300 g de llet
250 g de nata líquida
1 sobre de quallada (Royal)
Sucre cremat (4 cullerades soperes de sucre i 1 cullerada sopera d'aigua)

COM fer-lo? 
  • Es barregen tots els ingredients en un vol i perquè quedi ben fi, es passa el minipimer. 
  • Preparem el sucre cremat. Dins d'un cassó i amb el foc ben alt, anem barrejant fins que es crema el sucre. Ràpidament i quan és calent, l'aboquem al fons de les flameres.
  • Aboquem la barreja anterior a cada flamera.
  • Es posen les flameres dins del forn, ja calent, i es cou al bany maria durant 30 minuts aproximadament.

BON PROFIT !

8 comentaris:

  1. Aquest flam amb mató ha de ser boníssim i amb un sabor ben suau, me l'apunto que m'encanten els flams!

    ResponElimina
  2. Gràcies Eva! A casa nostra et puc assegurar que és exitós!

    ResponElimina
  3. Una recepta ben catalana! l'haurem de tastar perquè té una pinta increíble. moltes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  4. Participació ben complerta: recepta i poema.;)
    Molt bona recepta, ja he vist que va guanyar un premi!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Sí, la veritat és que aquest flam de mató és boníssim, suau i gustós! Encantada amb la participació al vostre bloc, Memòries d'una cuinera (memoriesdunacuinera.blogspot.com)!

    ResponElimina
  6. Les mides les posa totes en grams. Els líquids també?

    ResponElimina
  7. Les mides les posa totes en grams. Els líquids també?

    ResponElimina
  8. No varia l'equivalència de g i ml. Per tant, 300 ml de llet i 250 ml de nata líquida. Bon profit!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari: